Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 22/10/2018

Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılması, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak amacıyla ‘’Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ eğitimi düzenlendi.

Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Eğitim Salonunda düzenlenen eğitime, kamu,özel ve Tıp Fakültesi Hastanesi Doğum Salonu, Yeni doğan Yoğun Bakım Servisleri ve gebe sınıfında görevli sağlık personeli katıldı. Eğitimde, Uzm Dr Özlem ERSOY, Uzm. Dr Hanife TEZCAN, Dr Hülya TEKİN, Ebe Dilek ÖZ,Ebe Emel HAMAL,Hem. Seray ERDEM,Hem.Zeliha ÖZBEK eğitimci olarak görev aldı.

Mersin Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS Birimi tarafından düzenlenen eğitimde; anne sütü yararları, emzirmenin özendirilmesi, süt sağma teknikleri, saklama koşulları, ten tene temas, kanguru bakımı, gebelere ve emziren annelere danışmanlık becerileri konularında eğitim verildi. Eğitimlere katılan sağlık personeline eğitim sonunda katılım belgeleri verildi.

• Resim 1
  • Resim 2