Mevlid Kandilinde Doğan Bebekler Ziyaret Edildi

Güncelleme Tarihi: 20/11/2018

İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı ve İl Müftüsü Şaban Kondi,Mersin Şehir Eğitim Araştırma Hastanesinde Mevlid Kandili’nde doğan bebekleri ziyaret etti.

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, İl Müftüsü Şaban Kondi ile birlikte "2018 yılı Mevlidi Nebi Haftası" programları kapsamında, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün dünyaya gelen bebekleri ve annelerini ziyaret etti.

Mübarek günde dünyaya gelen 18 bebeği ziyaret edip kulaklarına ezan okuyan Kondi, ailelerinin belirlediği isimleri kulaklarına söyledi. Bazı aileler kandil dolayısıyla çocuklarına Muhammed, Fatma, Zeynep gibi isimleri koydu.

Çocuklara çeyrek altın takan Kondi ve Bahçacı, çeşitli hediyeler de verdi.

"Bu gece dünyaya gelen bebeklerimize bir hediye takdim edelim istedik"

İl Sağlık Müdürü Bahçacı, hastanede bugün doğan 18 bebeğin kulaklarına ezan okuyup, kamet getirilerek isimlerini koyduklarını söyledi.

Bugünün anısına birçok ailenin bebeklerine Muhammed isimini koyduğunu vurgulayan Bahçacı, "Çok değerli ve anlamlı bir çalışma. Bu çalışmadan dolayı bir farkındalık olmasını istiyoruz. Zaten bir evladın anne baba üzerindeki haklarından birisi güzel isim konulmasıdır. Diğerleri de soyunun belli olması ve evlilik çağına geldiğinde evlendirilmeleridir. Böylece bu günde güzel isimler kondu." dedi.

Bahçacı, müftülükle birlikte yaptıkları bu çalışmanın tüm Türkiye'ye örnek olmasını dilediklerini belirtti.

• 1.JPG
  • 2.JPG