“Sağlık Market Uygulaması” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

Sağlık Market Uygulaması ve Tedarik Paylaşım Sistemi bilgilendirme toplantısı Erdemli Devlet Hastanesinde yapıldı. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı’nın yanı sıra Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları, Başkan Yardımcıları, ilimizde bulunan kamu hastanelerinin yöneticileri ve ilgili personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı, kamuda ve sağlık sektöründe tasarrufa katkı sağlayacak olan “Sağlık Market” uygulamasının önemine vurgu yaptı. Bahçacı “Sayın Cumhurbaşkanımızın Ağustos ayında açıkladığı 100 günlük eylem planında önemli bir yere sahip olan “Sağlık Market” uygulamasında son aşamaya gelindi. Sistemin paydaşları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı. Sağlık Market uygulamasında Devlet Malzeme Ofisi, Türkiye'nin merkezi satın alma kurumu olarak kamu hastanelerinin ihtiyacı olan tıbbi sarf, ilaç ve tıbbi cihazların daha hızlı ve uygun fiyatla temin edilmesi için aylık bazda ve bölgesel düzeyde açık eksiltmeli elektronik ihaleler gerçekleştirecek. Sistem rekabete açık olacağından, kamu hastanelerinin ihtiyacı göz önünde bulundurularak talep edilen ürünler ve il düzeyinde ihalelere teklif verilebilmesine imkan sağlayan uygulamayla küçük ölçekli yerli firmaların veya bayilerin piyasa dışında kalmasının önüne geçilecek. Sistem tam olarak hayata geçtiğinde oluşacak rekabet ortamında hastanelerimiz ihtiyaç duyduğu malzemeleri çok daha uygun fiyata ve zamanında temin edebilecek" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı’nın ardından, Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanlığında görevli Uzman Umut Bulut ve Sağlık Memuru Yüksel Uçar “Sağlık Market Uygulaması” ve “Tedarik Paylaşım Sistemi” ile ilgili sunum yaptılar.