Üriner Sİstem Enfeksiyonlarında Antibiyotik Kullanımı Eğitimi

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

İlimizde yapılan Akılcı İlaç Kullanımı çalışmaları kapsamında Mersin Şehir Hastanesi bünyesinde Akılcı İlaç Polikliniği kurulmuştur. 30.11.2018 tarihinde Şehir Hastanesinde  yapılan toplantı ile Akılcı İlaç Polikliniği uzman hekimlere tanıtılmıştır. Toplantıda konuşma yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr.Sinan BAHÇACI Poliklinikte Tıbbi Farmakoloji uzmanı Dr.Mehtap PEKTAŞ görev yaptığını, Poliklinikte organ yetmezliğinden ölüme kadar ciddi sorunlara yol açan gereksiz ve yanlış ilaç kullanımının önlenmesi, gebe ve emziren kadınlarda ilaç kullanımı, ilaç kullanımı sırasında ortaya çıkan her türlü istenmeyen etkilerin değerlendirilmesi, çoklu ilaç kullanımında olası ilaç etkileşimlerinin değerlendirilmesi ve bu konuda bilinmesi gerekenlerin aktarılması amacıyla hizmet verildiği bilgisi verilmiştir. Uzman hekimlerin Akılcı İlaç Polikliniğine hasta yönlendirilmesi ile çoklu ilaç kullanımlarında ilaç - ilaç ve ilaç - besin etkileşimlerinin değerlendirilmesi ile akılcı ilaç kullanımının sağlanması ve istenmeyen etkilerin en aza indirgenmesinin mümkün olduğu hususları vurgulamıştır.

• IMG-20181130-WA0004.jpg
  • IMG-20181130-WA0007.jpg