Dr.Bahçacı Tarsus Devlet Hastanesini Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi: 09/01/2018

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı, Tarsus Devlet Hastanesini ziyaret ederek, hastanenin genel durumu ve hastanede devam eden tadilat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Dr.Bahçacı’ya ziyaretinde Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr.Hüseyin Geldi, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Mehmet Gül ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Salime Özbay eşlik etti.

Başhekimlikte, Başhekim Uzm.Dr.Ahmet Serdar Ünlü ve diğer hastane idarecilerin de katıldığı toplantıda Başhekim Ünlü hastane hakkında kısa bir brifing verdi. Ünlü, Suriyeli misafirler ile birlikte Tarsus’un nüfusunun 400 bine yaklaştığını ifade ederek mevcut personel ve yatak kapasitesi ile sağlık hizmetini aksatmadan vermeye gayret ettiklerini söyledi. Ünlü konuşmasında “Tarsus Devlet Hastanesi ilimizde alt yapısı yenilenmeyen tek hastane. Aralık ayı içerisinde 600 yataklı yeni hastanemizin ihalesi Bakanlığımız tarafından yapıldı. Yeni hastanemiz yaklaşık 70.000 metre karelik bir alana yapılacak. İhale süreci tamamlanıp yer teslimi yapıldıktan sonra yaklaşık üç yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Şu anda iki ayrı binada 544 hasta yatağı ile hizmet veriyoruz. Binamızın fiziki yapısını düzeltmek için hastanemizi kısım kısım tadilata alıyoruz” dedi.

Yeni Ekibiniz İle Devlet Ciddiyetine Yaraşır Şekilde Devletin Gülen Yüzü Olun

Dr.Bahçacı İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşın sağlığını korumak ve geliştirmek adına yapılan her çalışmanın arkasında olduklarını vurgulayarak “Tarsus Devlet Hastanesi yönetim kadrosu büyük oranda yenilendi. Göreve yeni başlayan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Umarım hepiniz üzerinize aldığınız büyük sorumluluğun farkındasınızdır. Devlet ciddiyeti içerisinde devletin şifa dağıtan gülen yüzü olun. Vatandaşın derdini dinleyip çözüm üretin. Hastaneye gelen hiç kimse kendisini sahipsiz hissetmesin. Tarsus ilimizin en büyük ilçesi. Elbette bina ve fiziki yapı açısından sıkıntılarımız var. Fakat bu sıkıntıları yapılacak tadilatlar ile en kısa süre içerisinde vatandaşlarımıza yansıtmadan halletmemiz gerekiyor” dedi.

Toplantının ardından Dr.Bahçacı; hastane acil servisi ve yataklı servisleri tek tek gezerek hasta, hasta yakınları ve personeli ziyaret edip hastalara acil şifalar diledi.

• Mersin İl Sağlık Müdürlüğü