Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında Engelli Çalışanlarımız Unutulmadı

Güncelleme Tarihi: 12/01/2018

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında engelli çalışanlarımız unutulmadı. Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinde görevli görme engelli çalışanlarımız hastane başhekimleri tarafından makamda kabul edilerek kendilerine çiçek ve hediyeler takdim edildi.

Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Erman Eker görme engelli personellerin engelsiz çalışma ortamı için kendisinden bir  taleplerinin olup olmadığını sorduğunda; Görme engelli çalışanlar başta İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan BAHÇACI ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr.Dr. Serkan KILINÇ'a sonra Erdemli Devlet Hastanesi yöneticilerine çok teşekkür ettiklerini çalışma ortamlarına engel teşkil edecek bir sorun olmadığını dile getirdiler.

İl Sağlık Müdürü  Dr. Sinan BAHÇACI ise il dışı görevde olması nedeniyle  Erdemli Devlet Hastanesine yolladığı mesajda:

Bugün herhangi bir sağlık problemi olmayanlar yarın çeşitli nedenlerle engelli olabilir. Bu nedenle bütün engelli vatandaşlarımıza yönelik hassasiyet göstermemiz gerektiği gibi görme engelli vatandaşlarımız konusunda da duyarlı olmamız gerekir.

Tüm engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve bu vatandaşlarımızın tüm hizmetlerden eşit biçimde yararlanmasını sağlamak onlara destek olmak sahip çıkmak onların sorunlarına ortak olmak göz yummamak insani ve vicdani görevlerimizdendir.

Kamu hastane hizmetleri başkanı  Opr.Dr. Serkan KILINÇ  ise mesajında; göz hastalıkları uzmanı olması sebebiyle görme engellilere özellikle empati kurma gayretinde olduğunu bildirerek  tanı, tedavi ve hayatın idamesi sürecinde kolaylaştırma ve engelleri ortadan kaldırma konusunda her daim sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim.

Sadece özel gün ve haftalarda değil her zaman empati ile yaklaşabilmek dileği ile. Beyaz baston görme engelliler haftanız kutlu olsun.

Kutlama sonrası İl Sağlık Müdürünün ve Kamu Hastaneleri Başkanlığının çiçek ve hediyeleri Erdemli Devlet Hastanesi Yöneticileri ve İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi tarafından görme engelli personele verildi.

• Mersin İl Sağlık Müdürlüğü