Mersin Şehir Hastanesi Bir Yaşında

Güncelleme Tarihi: 13/02/2018

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Mersin Şehir Hastanesinin 1. Yıl Dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Mersin Şehir Hastanesi'nde düzenlenen birinci yıl etkinliğine, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Furkan Karabekmez, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alper, Kamu Hastaneleri Daire Başkanı Sayit Çelebi, İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı, Hastane Başhekimi Op. Dr. Serkan Kılınç ve çeşitli illerden gelen sağlık müdürleri katıldı. Etkinlikte konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, "Kamu-Özel işbirliği ile inşa edilen “Şehir Hastaneleri” projelerinin ilki olan Mersin Şehir Hastanesi, bir yılda önemli başarılara imza attı. Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi olma özelliğini de taşıyan hastanemizde, bir yılda 2 milyondan fazla kişiye sağlık hizmeti verildi" dedi.

Bahçacı, Mersin Şehir Hastanesinin 445'i doktor toplam 2 bin 534 çalışanla günde ortalama 24 bin kişiye hizmet verdiğini belirterek, "Bir yıl boyunca 568 bin 397 kişiye acil tedavi, 1 milyon 602 bin 847 kişiye ayakta tedavi, 88 bin 299 kişiyi yatakta tedavi, 230 bin 653 kişiye günübirlik tedavi gerçekleştirdik. Ayrıca, 69 bin 427 kişi ameliyatla tedavi oldu. Hastanemiz yüzde 90 kapasite doluluk oranına ulaştı" diye konuştu.

"Hasta memnuniyeti % 95"

Hasta memnuniyeti oranının yüzde 95 olduğunu ifade eden Bahçacı, "Navigasyon uygulamasıyla özellikle hastaların en çok problem yaşadığı kaybolma sorunu ortadan kaldırılmıştır. Bu uygulama toplamda 3 bin kişi tarafından indirilip kullanılmaya başlanmıştır" şeklinde konuştu.

"Avrupa örnek alıyor"

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Furkan Karabekmez ise, "Toplamda 39'a yakın şehir hastanesi projelerimiz devam ediyor. Bu projeler batılı ve doğulu ülkeler arasından örnek alınıyor. Bu gurur verici bir şey" ifadelerini kullandı.

Mersin Şehir Hastanesinin Birinci Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Furkan Karabekmez'e, Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alper'e, Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı'ya ve  katılımcılara Birinci Yıl Anısına Plaket Takdimi yapıldı.

• DSC_7781.JPG
  • mer-sehir.hastanesi.etkinlik (2).JPG