Klinik Kalite Ölçme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 10/05/2018

Klinik Kalite Ölçme ve Değerlendirme sisteminde elde edilen verilerin analiz edilmesi, iyileştirilmesi ve uygulama etkinliğini artırmak için Müdürlüğümüz İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ''Klinik Kalite Ölçme, Değerlendirme ve İyileştirme süreci ve 2018 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Eğitimi'' Müdürlüğümüz 3. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya ilimizde bulunan kamu ve özel sağlık  kuruluşlarının yöneticileri, kalite yönetim direktörleri ve USS sorumlularından oluşan 72 kişi katıldı.

Toplantıda Toros Devlet Hastanesi Kalite Yönetim Direktörü Dr.Gülayşe Çiftçioğlu, 2018 yılı SKS değerlendirmeleri, klinik kalite kurumsal yapılanması, kinik kalite ölçme, değerlendirme iyileştirme süreçleri, K3DS veri girişlerinin takip edilmesi, raporlarının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda sunum yaptı.

Sunumun ardından katılımcılara hitap eden İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan BAHÇACI; Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde kalite standartlarında geldiği nokta itibarı ile dünyaya örnek teşkil ettiğini ifade ederek "Biz sağlık hizmetlerini bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetinin kalitesi açısından özel sektör ve kamu birdir ve birbirinin tamamlayıcısıdır. Nihayetinde bu iş bir ekip işi. Sizler kurumunuzda Bakanlığımızın öngördüğü kalite standartlarına ulaşmada en temel etkensiziniz. Mersin olarak amacımız sağlık hizmetlerinde gerek alt yapı gerekse hizmet kalitesi açısından üst sıralarda olmaktır'' dedi.

Dr.Bahçacı; toplantının düzenlenmesine katkı sağlayanlara ve katılımcılara teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

• IMG_6622.JPG
  • IMG_6629.JPG