Yataklı Sağlık Tesisleri Yerinde Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 29/06/2018

Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı yataklı sağlık tesislerinin yerinde değerlendirme toplantısı, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof.Dr.Murat Alper'in başkanlığında yapıldı. Toplantıya Genel Müdür Alper'in yanı sıra Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, İl Sağlık Müdürlüğü hizmet başkanları ve ilimizde bulunan yataklı sağlık tesislerinin başhekimleri katıldı.

Toplantıda ilimizde bulunan kamu hastanelerinin başhekimleri hastaneleri ve ilçeleri ile genel bir bilgilendirme yaptılar. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Bahar Aydınlı ise yaptığı sunumda Mersin Şehir Eğitim ve araştırma Hastanesinin hizmete girdiği 3 Şubat 2017 tarihinden günümüze kadar yaklaşık 4 milyon vatandaşa hizmet verdiği ve hasta memnuniyet oranlarının %96 larda, çalışanların memnuniyet oranının ise %86 larda olduğunu söyledi. . Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi olarak amaçlarının bu oranları daha da yukarılara çıkarmak olduğu belirten Aydınlı "Bizim amacımız Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda tüm vatandaşlarımıza kaliteli hizmeti ön planda tutarak sağlık hizmeti vermek. Bu amaca ulaşmak için İl Sağlık Müdürümüzün de desteği ile mesai mefhumu gözetmeden fedakarca görev yapıyoruz. Bir diğer amacımız da sağlık turizmi alanında yeni yapılan düzenleme ile hastanemizin potansiyelini sağlık turizmi alanında değerlendirerek ilimize ve  ülkemize katkı sağlamak" dedi.

Sunumun ardından Mersin'e gelerek yerinde değerlendirmede bulunan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof.Dr.Murat Alper'e ve ekibine teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı "İlimizde bulunan sağlık tesisleri ve personelimiz ile vatandaşlarımıza en kaliteli sağlık hizmetini sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu gayretimizde her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen Bakanlık yetkililerimize bir kez daha şahsım ve ekibim adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof.Dr.Murat Alper ise Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi olan Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kendisinden sonra hizmete giren ve girecek olan şehir hastaneleri için öncü olduğunu ifade ederek "Bu gün burada Mersin'de hizmet veren yataklı sağlık tesislerini yerinde değerlendirdik. Bakanlık olarak hedefimiz vatandaşlarımıza sürekli, erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak. Ekip ruhunu koruyarak vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti veren siz değerli çalışma arkadaşlarıma emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

• 20180629_133300.jpg
  • 20180629_113407.jpg