Sağlık Çalışanlarına El Hijyeni Eğitimi

Güncelleme Tarihi: 31/05/2017

Mersin Şehir Hastanesi'nde 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında çalışanlara eğitim verildi.

Hastanenin konferans salonundaki etkinlikte enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr.Ali Kutta Çelik bir sunum yaptı. Tüm dünyada sağlık hizmetiyle ilgili enfeksiyonların önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Dr.Çelik "Hastaneye yatan hastalarda sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyon gelişme oranı yüzde 5 ile 10 arasında değişmektedir. Bu istatistik ülkelerin gelişmişliğine göre farklılık göstermekte olup, gelişmekte olan ülkelerde yüzde 10’nun üzerinde, gelişmiş ülkelerde ise yüzde 5’in altındadır. Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde önemli kural el hijyenidir" dedi.

Tüm dünyada 5 Mayıs’ın Dünya El Hijyeni Günü olarak ilan edildiğini vurgulayan Çelik, sağlık personeline el hijyeninin önemini sadece bu günde değil, sürekli olarak anlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Kaynak: DHA

sağlık1.jpg   sağlık2.jpg