Bahçacı Görme Engelli Sağlık Çalışanları ile Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi: 11/01/2019

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebiyle, İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı, görme engelli sağlık çalışanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Toros Devlet Hastanesinde düzenlenen kahvaltıya Mersin’de görev yapan görme engelli sağlık çalışanları, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri  ve hastane yöneticileri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı, neşeli bir havada geçen kahvaltıda esas engellerin insanların engellilere bakış açısında olduğunu ifade ederek “Engelli arkadaşlarımız imkan tanındığında her şeyin üstesinden gelebilecek kabiliyete sahip kişiler. Bunu samimiyetle söylüyorum. Siz değerli mesai arkadaşlarımın çalışmalarından, işinizi sahiplenmenizden ve layığı ile yapmanızdan çok memnunuz. Toplumda sağlıklı olan her bir bireyin bir engelli adayı olduğumuzu unutmamız gerekiyor. Engelli kişiler eve kapanmak yerine sosyal hayata ve iş hayatına katılmalıdır. Devletimiz yaptığı düzenlemeler ile engelli istihdamında önemli mesafeler kat edildi. Sağlık Bakanlığı olarak yeni yapılan sağlık tesislerinde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Mevcut sağlık tesislerinde düzenlemeler yapıyoruz” dedi.

Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesine Ziyaret

Kahvaltının ardından Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesini de ziyaret eden Bahçacı, dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Dernek başkanı Ali Rıza Eşki, il genelinde 170 üyelerinin olduğunu söyleyerek “Her yaştan üyemiz bulunmakla birlikte daha çok genç üyelerimiz bulunmakta. Üyelerimize ağırlıklı olarak eğitim faaliyetleri olarak destek oluyoruz. Sağlık Müdürlüğü ile birlikte ortak projeler hayata geçirmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Bahçacı, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak ve hayata etkin olarak katılmalarını sağlayacak her projeye katkı yapacaklarını söyledi.

• IMG_7287.JPG
  • IMG_7247.JPG