Mersin'de Yılın Hemşire ve Ebesi Belli Oldu

Güncelleme Tarihi: 14/05/2019

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlenen “Yılın Hemşire ve Ebesi” ödülüne, Tarsus Devlet Hastanesi Göz-Çocuk Cerrahi Servisinde görev yapan Hemşire Gülcan Gürsel Aksakal ile Mut Deveci Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Ebe Zahide Yılmaz layık görüldü.

Sağlık Bakanlığı'nın “Yılın Hemşire ve Ebesi” ödül töreninde, 81 ilden seçilen hemşire ve ebeler Sağlık Bakanlığında düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Tarsus Devlet Hastanesi Göz-Çocuk Cerrahi Servisinde görev yapan Hemşire Gülcan Gürsel Aksakal birimindeki başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı, Mut Deveci Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Ebe Zahide Yılmaz ise koruyucu sağlık hizmetleri alanında ki hizmetlerinden dolayı bu ödüle layık görüldü. Aksakal ve Yılmaz'a ödülleri, Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Halil Eldemir tarafından verildi.

Kendilerini bu ödüle layık görenlere teşekkür eden Hemşire Gülcan Gürsel Aksakal, "Meslek hayatım boyunca hep vicdanımın sesine kulak verdim. İnsanların en sıkıntılı olduğu dönemlerde onların yanında olmak ve sağlıklarına tekrar kavuşmalarını görmek benim için en büyük ödül. İçinde insan sevgisi, vicdan ve şefkat duygusu olmayan birisinin bu mesleği icra etmesi mümkün değil" dedi.

Koruyucu sağlık hizmetleri alanında gösterdiği başarı ile ödüle layık görülen Ebe Zahide Yılmaz ise “Sağlığın temelini koruyucu sağlık hizmetleri oluşturur. Biz birinci basamak sağlık hizmetlerinde gösterdiğimiz başarı doğrultusunda insanların daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerini sağlarız. Koruyucu sağlık hizmetlerinin temelini aşılama, çevre sağlığı, gebe ve bebek takibi oluşturmakta. Görev yaptığım aile sağlığı merkezinden hizmet alan vatandaşlarımız ile bir aile gibi olduk. Bu ödülü, koruyucu sağlık hizmetleri alanında görev yapan arkadaşlarım adına aldım" diye konuştu.

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı ise Sağlık Bakanlığı ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde tüm hemşire ve ebelerin bu ödüle layık olduğunu söyleyerek “Ama arkadaşlarımızı temsilen bir seçim yapmak zorundaydık. Yılın hemşire ve ebesi olarak bu arkadaşlarımızı belirledik. Değerli mesai arkadaşlarım Aksakal ve Yılmaz’ı tebrik ediyor, özverili ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

• 1.jpeg
  • 2.jpeg