Merkezi Hekim Randevu Sisteminden Randevu Alın Hastanede Sıra Beklemeyin

Güncelleme Tarihi: 28/05/2019

Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, Merkezi Hekim Randevu Sistemini vatandaşlara tanıtmak için büyük AVM lerde stant açtı. 4 gün süreyle açık kalan stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Stantların açık olduğu süre zarfında konuyla ilgili 10.000 broşür ve 5.000 balon dağıtıldı.

Stantları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı vatandaşlar ve görevli personel ile bir süre sohbet etti.

Ziyaret esnasında Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile ilgili de bir açıklama yapan Bahçacı, Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında vatandaşların sağlık hizmetlerine daha etkin ve verimli bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla Sağlıkta Dönüşüm Projesinin yürürlüğe konulduğunu belirterek bu programın en önemli çalışmalarından birinin de Merkezi Hekim Randevu Sistemi olduğunu söyledi.

Vatandaşların sistem üzerinden Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine; Alo 182’yi arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabileceklerine vurgu yapan Bahçacı “Merkezi Hekim Randevu Sistemi; kamu hastanelerinde ve bağlı sağlık kurumlarında dağınık halde uygulanan randevu sistemlerini merkezileştirmiştir. Aynı zamanda kamu hastanelerinin randevu sistemlerini bir merkezden yöneten dünyadaki ilk ve tek sistem olma iddiasını taşımaktadır. Alo 182 Çağrı Merkezi üzerinden, internetten, mobil uygulamalardan hastanelerimizden ve aile hekimlerimizden vatandaşlara %99,6 erişilebilirlik seviyesinde hizmet verilmektedir” dedi.

Ayrıntılı bilgi için www.mhrs.gov.tr yi ziyaret edin

Merkezi Hekim Randevu Sistemi hakkında www.mhrs.gov.tr web sayfasından ayrıntılı bilgi edinebileceğini söyleyen Bahçacı “Sistemin temel hedefi, hastanelerde muayene öncesi bekleme süresini ortadan kaldırıp, hastane ve poliklinik önlerindeki kalabalıkları azaltarak herkes için daha sakin ve huzurlu bir ortam sağlanmaktır. Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinin tamamı bu sisteme tanımlıdır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz acil durumlar haricinde randevularını alarak sağlık tesislerine gitmeleridir” dedi.

• 20190524_142511.jpg
  • 20190524_170019.jpg