T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Mersin İl Sağlık Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan Lokantacılar ve Pastacılar Protokolü Bilgilendirme Çalışması Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 31/05/2019

Bakanlığımız ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu (TLKPTF) ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON)  arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Protokol çerçevesi içerisinde Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ve/veya Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu üyesi olan ve programa gönüllü olarak katılacak lokanta, kebapçı, fast food (hazır gıda), pastane, tatlıcı vb. işletmelere 30 Mayıs 2019 tarihinde 15:00-17:00 saatleri arasında Tarsus Belediye Başkanlığı Meclis Salonunda eğitim çalışması gerçekleştirilmiştir. Eğitim Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun KALELİ, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Feyzullah KUTTUR ve Mersin Aşçılar Derneği Başkanı Musa GÜVENÇLİ’nin açılış konuşmaları ile başlamıştır. Konuşmalardan sonra Mersin İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Beslenme ve Diyet Uzmanı Züleyha KAPLAN tarafından aşırı tuzun zararları, protokol tanıtımı, denetimdeki usul ve esaslar ile denetim formu ve denetim esnasında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

  • DSC_0075.jpg
  • DSC_0081.jpg
  • DSC_0091.jpg
  • DSC_0120.jpg
  • DSC_0150.jpg
  • DSC_0155.jpg