Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Sıfır Atık” Uygulaması

Güncelleme Tarihi: 25/09/2019

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmete girdiği 2017 yılından bu yana “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 655 ton kağıt atık toplanarak 11 bin 135 ağacın kurtarıldığı belirtilirken, elde edilen organik gübrenin ise Sıfır Atık Bahçesinde bulunan çiçeklerde kullanıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirilen “Sıfır Atık Projesi”, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meyvelerini vermeye başladı.

Proje kapsamında, hastane personeline yönelik Sıfır Atık Farkındalık Eğitimleri düzenlenirken, hastanenin belirli alanlarına “Sıfır Atık Kutu Seti” yerleştirildi. Yapılan çalışmalar ile hastanenin hizmete girdiği 2017 yılından bu tarihe kadar 655 ton kağıt atık toplanarak 11 bin 135 ağacın kurtarıldığı, 13 ton bitkisel atık yağ toplanarak 14 milyon 500 bin litre suyun kirlenmesinin önlendiği, 2 bin 500 adet pil atığı ile 10 bin metrekare toprak ve 2 bin metreküp su kaynağının kirlenmesinin önlendiği kaydedildi. Ayrıca 200 bin adet alüminyum kutu sayesinde de 75 bin saat enerji kazancı sağladığı bildirildi.

Öte yandan, “Kompost Gübre Projesi” ile Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşan atıklardan organik gübre elde edildiği ve elde edilen bu gübrelerin Sıfır Atık Bahçesindeki çiçeklerde kullanıldığı ifade edildi. Kaynak:İHA