İl Sağlık Müdürü Bahçacı’dan Vatandaşlara Çağrı!

Güncelleme Tarihi: 30/12/2019

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı, son dönemlerde hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunluktan dolayı vatandaşlara çağrıda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Bahçacı yaptığı açıklamada; son dönemde hastanelerin acil servislerinde ki yoğunluğun, ani hava değişiminden dolayı artan öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, yutma güçlüğü gibi rahatsızlıklardan dolayı vatandaşların aile hekimlerine gitmeden buralara başvurmasından kaynaklandığını söyledi. Bahçacı, her vatandaşa bir aile hekimine tanımlandığını ve vatandaşların aile hekimlerini tanımaları gerektiğini ifade ederek “Aile hekimleri vatandaşlarımızın en yakın sağlık danışmanlarıdır. İlimizde 170 aile sağlığı merkezinde 604 aile hekimi ile vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Aile sağlığı merkezlerimizde tanı ve teşhis konulmasına yardımcı olan her türlü tahlil ve tetkik yapılmaktadır. Aile hekimlerimiz gayet yetkin ve donanımlıdır. Hastalık belirtileri ortaya çıkmaya başladığı anda, erken teşhis konulması ve tedaviye başlanması için kayıtlı olduğunuz aile hekimine en kısa süre içerisinde başvurarak sağlık hizmeti alabilirsiniz. Hekiminiz yazmadan kesinlikle eş dost tavsiyesi ile antibiyotik ve ilaç kullanılmamalıdır” dedi.

Hastanelerin, 2. ve 3. Basamak sağlık tesisleri olduğunu söyleyen Bahçacı “Hastanelerimizin acil servisleri; trafik kazaları, kalp krizleri, ani gelişen rahatsızlıklar, kanamalı hastalara hizmet veren birimlerdir. Yeşil alan hastası dediğimiz poliklinik hastalarının acil servisleri meşgul etmesi, gerçekten acil, hayati tehlikesi olan kişilere zamanında müdahale edilmemesine sebep olmakta. Bu sebeple vatandaşlarımızdan talebimiz öncelikle aile hekimlerine gitmeleridir” diye konuştu.

Bahçacı, açıklamasında hastalara acil şifalar dileyerek 2020 yılının dünyaya, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde de bulundu.