Akdeniz İlçe Muhtarlar Toplantısı Mersin Şehir Hastanesinde Yapıldı

Akdeniz İlçe Muhtarları, Mersin Valiliği koordinesinde düzenlenen "Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları” kapsamında Mersin Şehir Hastanesinde bir araya geldi.

Mersin Şehir Hastanesinin ev sahipliği yaptığı toplantıya, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, ilçe daire müdürleri ve ilçede görev yapan 65 muhtar katıldı.

Mersin Şehir Hastanesinde düzenlenen programda Başhekim Vekili Opr.Dr.Serkan Kılınç, Şehir Hastanesinde sunulan hizmetler ile hastanenin açılışından günümüze kat ettiği mesafe hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı ise ilimizde sağlık alanında planlaması yapılan sağlık yatırımları hakkında muhtarlara bilgi vererek, eski devlet hastanesinin yeniden sağlık kompleksi olarak hizmet vermesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Dr.Bahçacı, “Eski devlet hastanesinin olduğu yere Müdürlüğümüz hizmet birimlerinin bir bölümünü taşıdık. Ayrıca Çocuk İzlem Merkezini de buraya taşımayı düşünüyoruz. Müdürlüğümüzün de yürütücü ortağı olduğu “Hayata Gülümse Projesi” kapsamında burayı aktif olarak kullanacağız. Proje kapsamına alınan madde bağımlısı gençlerimiz AMATEM de tedavilerini olduktan sonra burada kurulacak merkezde, gerek sanat alanında gerekse meslek edindirme programı kapsamında yeniden hayata kazandırılacaklar. Eski kadın doğum hastanesinin olduğu binanın, Mersin'in en donanımlı Göçmen Sağlığı Merkezi olması yönünde çalışmalarımız var. Bu merkez tamamlandığında yalnızca Suriyeli hekim ve sağlık çalışanları tarafından Suriyeli misafirlerimize hizmet verecek. Bu merkez sayesinde hastanelerimizde ki yoğunluğu belli oranda azaltmayı planlıyoruz” dedi.

Konuşmaları ardından Türkiye’de bir ilk olan “Şehir Hastanesi Navigasyon Uygulaması” ile hastanenin kuruluşu, yatak kapasitesi, teknik donanımı, personel sayısı ve faaliyetlerine ilişkin video gösterimi yapıldı.

Video gösteriminden sonra Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk; temsil ettikleri mahallelerin sorunlarını en iyi bilen kişiler olarak muhtarların sorunlarını dinlemek ve bu sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla bu tür toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kaymakam Pamuk konuşmasında tüm makam ve mevkilerin; vatandaşların güvenliğini sağlamak, yaşam standartlarını yükseltmek ve refah seviyesini daha da arttırmak amacına hizmet etmek için var olduğunun altını çizdi. Kaymakam Pamuk, sözlerini toplantıya ev sahipliği yapan İl Sağlık Müdürü ve Şehir Hastanesi yetkililerine teşekkür ederek tamamladı.

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk; konuşmasından sonra muhtarlara tek tek söz vererek, görev yaptıkları mahallelerin sorun ve taleplerini dinledi ve sorunların çözümü için toplantıda hazır bulunan kurum müdürlerine talimat verdi. Toplantı, muhtarların gruplar halinde hastaneyi gezmesiyle sona erdi.

• EK0A1272.JPG
  • 20180116_092255.jpg