Mayıs Ayı Sağlık İdarecileri İl İstişare Toplantısı Yapıldı
17 Ağustos 2021

              Sağlık İdarecileri İl İstişare Toplantısı, 25 Mayıs 2017 tarihinde İl Sağlık Müdürü Dr.Aytekin Kemik başkanlığında, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Dr. Kemik’in yanı sıra Mersin Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr.Ü.Hülya TEKİN, Mersin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr.Memnune ÇAMSARI, İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimleri, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürleri ve ilimizde bulunan kamu hastanelerinin yöneticileri katıldı.

             Mezitli İlçesi Temel Sağlık Göstergelerinin değerlendirildiği toplantıda Mezitli İlçe Sağlık Müdürü Dr.Ayşe YAVAŞOĞLU ve Yenişehir İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uz.Dr.Hürsan KORKMAZ birer sunum yaptı. Yapılan sunumlarda Mezitli İlçesinin 2016 yılı ile 2017 yılı ilk dört aylık temel sağlık göstergeleri, personel durumu, ilçede bulunan özel sağlık tesislerinin faaliyetleri, yapılan denetimler, eğitim çalışmaları, sığınmacılara yönelik sağlık hizmetleri ve tütün denetimleri hakkında bilgi verildi.

              Yapılan sunumların ardından İl Sağlık Müdürü Dr.Aytekin Kemik, geçtiğimiz hafta içerisinde İstanbul’da, Sayın Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep AKDAĞ’ın  sağlık idarecileri ile yaptığı toplantının içeriği ve Bakanlığımızın yeni yol haritası hakkında bilgi verdi. Dr.Kemik “Bakanlığımız, 2023 vizyonu çerçevesinde önümüzdeki dönemde koruyucu sağlık hizmetleri, acil sağlık hizmetleri ve tedavi edici sağlık hizmetleri alanlarında önemli düzenlemeler yapıyor. Son olarak yeniden düzenlenen Aile Hekimliği Yönetmeliğine göre aile hekimi başına düşen nüfus 2.000 e çekildi. Bu da demek oluyor ki ilimizde yaklaşık 500 aile hekimine daha ihtiyaç var. En kısa sürede ilçenizde gerekli değerlendirmeleri yapmanızı ve ihtiyaç olan yerlerin belirlenmesini istiyoruz. Yaz sezonunun başlaması ile birlikte yayla ve sahillerimizde yoğunluk yaşanılması kaçınılmaz. Acil sağlık hizmetlerinde ek istasyonlar ile ilave sağlık tedbirlerini önümüzdeki haftadan itibaren hayata geçireceğiz. Sayın Bakanımızın özellikle dikkat ettiği üç konu var. Bunlardan birincisi MHRS. Hastanelerimizde MHRS çalışma cetvellerinin güncel tutulması, randevulu hastaların muayene zamanlarına dikkat edilmesi ve MHRS li hasta oranını arttırmamız gerekiyor. İkinci bir konu e-reçete sisteminin aktif olarak kullanılması. Hekim arkadaşlarımız sistemde geçici sıkıntı olmadığı müddetçe reçetelerini mutlaka e-reçete sistemi üzerinden düzenlemeleri gerekiyor. Bir diğer konu ise yakın zamanda uygulamaya koyduğumuz ve akılcı ilaç kullanımı açısından büyük öneme sahip olan hızlı antijen testleri. Genel Sekreterimiz ve hastane idarecilerimizden isteğim, antibiyotik yazılan reçetelerde hızlı antijen testini yapılması hususunda gerekli tedbirleri almaları” dedi.

Sağlık Tesislerinin Temizliği ve Kişisel Hijyen Çok Önemli

           Hastaların sağlıklarına kavuştukları merkezler olan sağlık tesislerinde temizliğinin önemli olduğu söyleyen Dr.Kemik; “Sağlık tesislerini evimiz gibi görmeliyiz. Evimize gösterdiğimiz özeni tesislerimizin temizliğinde de göstermeliyiz. Nihayetinde bu tesislere gelen kişiler bizim misafirlerimiz. Çok şükür tıbbi donanım açısından bir sıkıntımız yok. İşin önemli kısmını halletmişken basit gibi görünen konuları gözden kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Sağlık personeli ile vatandaş arasında yaşanan sorunların büyük çoğunluğunu iletişim kazalarının oluşturduğunu belirten Dr.Kemik; sağlıklı iletişim konusunda eğitimlere ağırlık verilmesini istedi.


  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg