2021/5. Ek Yerleştirme İşlemi Yapılacaktır.
11 Ocak 2022

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlimizde uygulanan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin 15. maddenin 1. fıkrası kapsamında, münhal birimler için yapılacak 2021/5. Ek Yerleştirme İşlemi; 19.08.2021 tarihinde Perşembe, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda, (Anadolu Hayat Emeklilik Binası 3. Kat) saat 14.00 'de, Aile Hekimliği Tercih ve Yerleştirme Komisyonu huzurunda yapılacaktır.

2021/5. Ek Yerleştirme İşlemi başvuruları Müdürlüğümüz binasında alınacaktır. Aile Hekimliği Birimi, Camii Şerif Mahallesi Uray Caddesi Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Binası 1. Kat.No:101 Akdeniz/MERSİN adresinde hizmet vermektedir.

AİLE HEKİMLERİNİN DİKKATİNE!

Yerleştirme işlemlerinde,  Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik R.G. 11 Mart 2015 Tarih ve 29292/ değişik: R.G. 16 Mayıs 2017 tarih 30068 ve 25 Ocak 2013 tarih 28539 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin Aile Hekimliği Uygulamasında Atamalarda ve Görevlendirmelerde Öncelik Sıralaması, Ölçütler ile Atama ve Nakillere İlişkin Esaslar bölümünün Sözleşmeli Aile Hekimleri başlıklı 15 inci maddenin 5 inci fıkrasında; Aile hekimliği pozisyonunda göreve başlayan sözleşmeli aile hekimi, bu pozisyonda fiilen bir yıl çalışmadan aynı ilde başka bir aile hekimliği pozisyonuna nakil talebinde bulunamaz. Bir yıllık fiilen çalışma süresinin hesaplanmasında, hafta sonu, resmi tatil ve yıllık izin günleri fiili çalışmadan sayılır. Ancak mazeret ve hastalık izinli geçirilen günler ise fiili çalışmadan sayılmaz. 2021/5. Ek Yerleştirme İşlemine katılmak isteyen mevcut aile hekimlerinin müracaatlarının bu hükme uygunluğu gerekmektedir. Bu hükme uymayan müracaat sahipleri ek yerleştirmeye dâhil edilmeyecektir.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 04.02.2020 tarih ve 49635782/010.99-1293 sayılı  “Aile Hekimliğine Geçişte Muvafakat İşlemleri” konulu 2020/1 Genelgesi’ ne istinaden;

Ek  yerleştirmeye Merkez ilçelerden katılmak isteyen hekimler başvurularını 13.03.2020 tarih ve E-241 sayılı “Aile Hekimliğine Geçişte Muvafakat İşlemleri” konulu yazımıza istinaden Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanlığından alınacak muvafakat ile Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Aile Hekimliği Birimine başvuru yapabileceklerdir.

Covid-19 salgını sebebiyle yerleştirme işlemi yapılacak salona sadece başvurusu onaylanan hekimler ve görevli personel dışında kimse alınmayacaktır. Katılım sağlayacak hekimlerin pandemi kuralları kapsamında ilgili tören alanına maske ile girmesi gerekmektedir.

Müdürlük Onayı
Ek Yerleştirme Usul ve Esasları
Uygulama Takvimi
Boş Olan Aile Hekimliği Pozisyonları


Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği

(Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği mevzuat.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.)


Başvuru Belgeleri: 25.01.2013 tarihli Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin pozisyon boşalması veya yeni pozisyon açılması ile ilgili maddesinin:

A-Bendine göre, (Askerlik Dönüşü veya Doğum Sonrası Başvuru Yapan Hekimler)

B1-Bendine göre, (Fiilen Aile Hekimi Olarak Görev Yapan Aile Hekimliği Uzmanları)

B2-Bendine göre, (Kadrosu ve Pozisyonu İlimizde Olan Aile Hekimliği Uzmanları)

C-Bendine göre, (Fiilen Aile Hekimliği Yapan Pratisyen Hekimler)

D1-Bendine göre , (Sağlık Bakanlığı Kadrolarında Çalışan Hekimler)

D2-Bendine göre, (Sağlık Bakanlığı Dışındaki Kurumlardan Başvuran Hekimler)